11.4.08

ilvese lihapallid

tänane saak oli siis selline - võrdses koguses moslemisolvu, st seahakkliha ning hindusolvu ehk veisehakkliha. koorikuta ning pudistet saia, puljongis leotatut. mittekuubiku-omas, mul oli, aga võib ka piimas või koores või vees leotada. saia kogus muidugist tundejärgne, liha tuli kokku pea kilo. kuna ma ei viitsinud kapist hakklihamasinat võtta, siis hakkisin noaga ja mitte väga pudiks veel paprikat, küüslauku ja seeni ja musti oliive, neid, mida kapis oli sellest korrast, kui ma pitsat tegin ja mis oli üsna ammu, niiet oliividel vedas, et nad hapuks polnud läinud. sibulat ei viitsinud mäletada osta ja pohhui kah, kuigi küpsetuspaberi järele läksin poole kodutee pealt küll uuesti. parajasse kaussi lõin 2 muna ja sõkkusin eelmainitud sodiga kokku, ahi soenes. soola ja pipart panin kah ja eriti ei koonerdanud, nojah, küüslauku läks samuti terve... mis asi? mugul? pea? noh, saate aru küll. kui tainas oli korralikult massaaži saanud, tegin käed õliga kokku ja vormisin pallikesed, sellised veel napilt illegaalses eas tütarlapse rindade suurused või siis nii suured, kui oleksid sinu munandid, kui noks oleks nii suur, nagu sa enda arust ära oled teeninud. küpsetuspaber plaadile ja pallid ahju ja siis, kui valmis olid - no ma vaatasin ja torkisin kah vahepeal, muidu ju ei saa valmis, onju - siis võtsin välja ning tegin liigsöömise pattu kurgisalati ja õlle kõrvale - ah, kuis maitses mõnus see, jee!
vahepeal tootsin ühe teatriarvustuse ja ühe raamatuarvustuse ja kirjutasin ühe artikli võro keelest ja uma pidost ja andsin ruitlasele aspiriini ja pahandasin ühe armsa labiiliku pääle natuke ja pärast sõin lihapalli külmalt ja musta leivaga kah - oli teine veel maitsvam. ise veel mõtlesin, et kurask, nii palju asju jäi taignasse lisamata, nagu näiteks mehaaniliselt konditustatud kanalihamass, naatriumbensonaat, naatriumnitrit, lõhna- ja maitsetugevdaja, kantaksantiin, tõrv, sidrunhape, sojavalk, jaanileivapuujahu, glutamaat ja ahvihigi. mis nüüd küll saab?

Sildid: , , , , ,

1 Comments:

Blogger Daki said...

ma ükskord veel...! ähvardas jõuetu pisikese rusikaga vehkides toidukülgede toimetaja.

ehk siis kunagi tuleb aeg, ära mitte üldse kahtle selles, et ma tulen sulle külla süüa tegema. või vaatama, kuidas sa teed. või midagi.

ps. tagaaed. seened jest?

11/4/08 10:57 AM  

Postita kommentaar

<< Home

web page hit counter Blog.tr.ee