16.5.06

õpetussõnad ning tabeliarvestus

tänased õpetussõnad on sellised: pajarooga, hautist, pasteeti või muidu potiliha tehes ei saa küüslauku kunagi liiga palju. kui küüslauku heita potti kohe alguses ja hästi palju, siis hauduvad küüned sahvtiks ja spetsiifiline terav maitse kaob, alles jääb mahe täitemekk. kui küüned hakkida ja lisada podisemise teisel kolmandikul, saab mekk hamba all tiba tuntavam, kuid rooga võib sellegi poolest ka vampiirile pakkuda. purustatud küüslaugu lisamine praktiliselt valmis palale annab keelele värskendavaima elamuse ja toidule hingamisteid desinfitseeriva nuhe. omamoodi tore on kasutada roas kõiki kolme varianti, st lisada tsisnakut või kiplokit või karlikut või valgesibulat iga natukese aja järelt, siis saab kogu skaala suhu. mõnus.

ning tänane tabeliseis: ennist küsisin jaanilt nõnda: "jood?" vastus oli jaatav ning seetõttu tähistab jaani olemistegevust suur I ning ta asub mendelejevi tabelis 53. kohal. mittemetallide arvestuses (ja jaan pole ju rauast) on järjenumbriks 11. number 11 näeb välja nagu kaks i-d või rooma number II, mis tähistab teist ja kahte.
perioodilisustabeli loomine jääb mendelejevi elutöös samuti teisele kohale. tema suurim ja tabelist oluliselt suuremas kasutuses olev panus on kahtlemata ............................ - lahendus, mille viljad on ka jaanile väga meelepärased.

täitke lünk ning vastake küsimustele: a) mitmendal kohal on jaan ning b) kes juhib?

vastajate vahel loositakse.

3 Comments:

Blogger Sadness said...

Juhani, Tuomas,
Aapo,
Simeoni, Timo, Lauri, Eero.

19/5/06 9:58 PM  
Anonymous Anonüümne said...

leejevit ei tea.
j. käärmanni õpetus: u podisemise neljandal kolmandikul küüned koos selle va kooriku vai kilega, mis ümber on, podiseva sisse.
podisativa.
siis on hea see kooriku- v kilesisu imeda endale sisse. ning koorikud nipsutada kirde suunas.
toit on ka nigunii maitselisa saand.

28/5/06 3:21 AM  
Blogger ilves@metsas.ee said...

ali kikka õpetus väidab sama; vanade eestlaste asi, need sõid ananassi ehk männiõuna kah koorimata.

28/5/06 10:24 PM  

Postita kommentaar

<< Home

web page hit counter Blog.tr.ee