ilvese juustusupp
Kukeseened, täissuitsuvorst, veidi peekonit, mittevähe küüslauku ja sibulat läbi hakkmasina. Sodile tšillit selga ning pannile hauduma. Silma järgi umbes sama suur kogus väikesteks tükkideks lõigatud kartulit keegu, kruus piima soenegu. Kui kartul mure, kurna keeduvesi kuhugi oma aega ootama. NB! - valamuauk on vale koht, võta mõni plekkkauss või pott. Soola ikka lisasid keemise ajal? Nii, nüüd tambi kartulid pudiks, klopi koos sooja piimaga hästi vedelaks kartulipüreeks, kalla selga pannil haudunud sibula-peekoni-jms sodi ning kartulikeedu puljong. Valmis? Hui! Haara ühte kätte suitsujuustukang ja teise jäme riiv. Suitsujuustul on tark inimene eelnevalt terava ja õhukese noaga eemaldanud pruuni kooriku. Nüüd riivi potti suitsujuustu, ja mitte vähe. Mina lisasin parmesaani kah, aga seda riivisin juba peene riiviga. Ära hakkagi mingite hollandileibadega proovima, need ei sobi. Lase madalal kuumusel keema, sega vahepeal. Kui sul on puupliit, tõmba pott servale ning lase rätiku all haududa, paremaks läheb. Kui sul on mingi muu pliit, siis ma ei tea, mõtle ise. Ahjaa, mina pressisin enne hauduma jätmist veel värsket küüslauku kah juurde. Kui arvad, et enam paremaks minna ei saa, siis sega, tõsta kulbiga kaussi ning lõigu röstsaiakuubikuid sisse. Kui ei taha, siis ära lõigu, aga minu arust nad sobivad. Söö, nendi, et hea on. Söö veel. Ära üle pinguta.
Põhilised tegijad on muidugi kartulipüree ja suitsujuust, muuga saab improvissida, mul lihtsalt oli külmkapis just nimelt natuke kukeseeni, paar riba peekonit ja jupp suitsuvorsti. Sibulaga ole ettevaatlik, kui liiga palju paned ja liiga vähe hautad, kisub jamaks. Hernestega võib kah proovida, aga need võivad juustumaitse liiga ära süüa. Sinihallitusjuustu saab kah kasutada. Hea isu!
PS: kui viitsin, panen pärast pildi kah
PS2: ei viitsinud pildistada, ära sõin hoopis
Põhilised tegijad on muidugi kartulipüree ja suitsujuust, muuga saab improvissida, mul lihtsalt oli külmkapis just nimelt natuke kukeseeni, paar riba peekonit ja jupp suitsuvorsti. Sibulaga ole ettevaatlik, kui liiga palju paned ja liiga vähe hautad, kisub jamaks. Hernestega võib kah proovida, aga need võivad juustumaitse liiga ära süüa. Sinihallitusjuustu saab kah kasutada. Hea isu!
PS: kui viitsin, panen pärast pildi kah
PS2: ei viitsinud pildistada, ära sõin hoopis
3 Comments:
Assasade... Seda mina söön küll. Ja kodused saavad ka sööma, kui elu neile armas on.
see võib kuratlikult hea olla:D
tahan
Postita kommentaar
<< Home