5.3.09

Kultuuripidurluse anatoomia, lahtiseletavalt

Kurnajate klikk ja partei koosneb valdavalt autistidest, kes näevad kõiges pelgalt numbreid ning kellel puudub eetika. Klikki satub mõnikord ka andetuid muusikuid või läbipõlenud poeete, aga vaimuhaiguse eest pole keegi kaitstud.

Kirjeldatud puude kaassümptomiteks-tüsistusteks on literofoobia, hirm valdab hälvikuid ka kohtumisel kujutava kunsti, stambistamata mõtleja, sõltumatu väikeettevõtja või naturaalmajanduslikult toimiva külakogukonnaga.

Armu ja toetust leiab sport, sest see on mõõdetav ja koosneb seega numbritest. Eetikapuue seisneb heas usus, et ideoloogia stiilis "ole mulle võlgu" toimibki nende kahe kalana, millega õnnistegijast hälvik jeesuse kombel terve ülejäänud inimkonna ära toidab.

Programmiline reaktsionism avaldub loojaviha õhutamises a'la kulka"skandaal", viimatiseks etteasteks oli kirjanikkonna ministeeriumidele saadetud palgaküsimusi-võimalusi ja sotsiaalgarantiisid uuriva kirja kiire ja kallutavate pealkirjadega esitamine meediale. Ilmutati pilt, et kirjanik ei taha tasu mitte töö eest, vaid niisama.

Reaktsioon on mõistetav ning keeb samas pajas koos emakeeletundide vähendamise programmiga. Ajakirjandus kasvatab pööblit, kirjandus mõtlejaid. Pööbel kirjaoskust ei vaja ega tarbi ning on seeläbi kurnajate klikile õhuna vajalik. mõtlev inimene oskaks ju lugeda ühte dokumenti, milles pole sõnagi orjamise ülimusest. heidan siia väikse lõigu:

Kõikumatus usus ja vankumatus tahtes kindlustada ja arendada riiki, mis on loodud Eesti rahva riikliku enesemääramise kustumatul õigusel ja välja kuulutatud 1918. aasta 24. veebruaril, mis on rajatud vabadusele, õiglusele ja õigusele, mis on kaitseks sisemisele ja välisele rahule ning pandiks praegustele ja tulevastele põlvedele nende ühiskondlikus edus ja üldises kasus, mis peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade.

Lisalugemist: Kirjandus ahju?
Veel lisalugemist: Elo viiding teab

Sildid: ,

web page hit counter Blog.tr.ee