20.10.21

Televaataja märkmed

Teleseriaalide arvustused, alustatud 10. 2021, täieneb:


Westworld - väga stiilne ja veniv küllaltki läbimõeldud skriptiga ila, välja arvatud kolmas hooaeg, mis on vinge, aga paraku on selle mõistmiseks vaja kaks eelmist ära näha. No ja neljas hooaeg imeb ja venib jälle sajaga.

Umbrella Academy - üsna stiilne ja väga veniv läbimõeldust teeskleva skriptiga lumehelbekeste sitt. Samas teine hooaeg läheb avaosas kohe hooga käima, esialgu vaatan edasi.

American Gods - väga stiilne ja väga veniv väga masendava skriptiga ja mitte ühtegi iseeneses sisalduvat võimalust ära kasutav ila. Jäi pooleli.

The Doom Patrol - peeretava eesli sürrealistlik unenägu, valdavalt positiivne, välja arvatud episoodid see, too ja too, milles ujub pinnale lumehelbekeste sitt.  Teise hooaja esimene osa on nii vedel, et vist ei viitsi edasi vaadata.

Happy! - ühe hooajaga saime auga tippu ja keerasime kõik vindid üle, aga kahjuks kujutasime ette, et suudame jätkata. Esimest siiski soovitan.

Banshee - masendava skripti ja haleda stiiliga klišeedepundar, nutmaajav sitt.

His Dark Materials (Tema tumedad ained) -  klišeedepuntrasse uppuv vaese inimese harrypotter digiloomade fetishiga vaatajatele, kohutav sitt, hoidu!

Beforeigners (Ajapõgenikud) - Tore Norra ulmekrimi, mille tegijatel on olnud kõvasti lusti ja mitte õrna aimugi, kuhu ja kas üldse nad välja peaks jõudma. Teine hooag vaikselt tiksub! Toimetet: Teine hooaeg vaadatud. Ja nad jõudsid! Ja hästi jõudsid! Braavo! Lemmik!

Watchmen - bee-ell-emm, mask, mask, bee-ell-emm, mask, bee-elll-emm, mask jne. Kohati täitsa okei, aga pärast ei mäleta midagi.

Lovecraft County - bee-ell-emm, lumehelbesitt, bee-ell-emm, hale digikoll, bee-ell-emm, pask, jäi pooleli.

Maailmade sõda - Võid kohe lihtsalt magama minna, totaalne ajaraisk.

Hundiharidus - möga. Loobusin.

Elu pimeduse varjus - Vampiiiirid! Idiootidest vampiirid! Jee! Kindlasti vaadata!

Babylon-Berlin. Stiilne koledate inimeste verine ja perversne askeldamine umbes Põlva suuruses linnakeses. Esimese kahe hooaja lõpud on väga haiges vindis. Kolmas hooaeg on alguses pigem igav, aga siis läheb sajaga põnevaks!

Õnne 13 - Meie elu lugu. Mõnikord olen läinud televiisorist mööda selle ajal, ükskord Veiko Märka elas pargis kollases telgis ja jõi õlut ja see oli naljakas. 

Tales from the Tour Bus - Beavis'e ja Butthead'i isa on teinud dokkmultika kantrimuusika ajaloost. Hariv, stiilne, rahulik ja raju.

Avenue 5 - Jaa, on huumor, on hiigelsuur kosmosekruiisilaev riigitäie reisijatega, on palju paksu pahandust ja hubast tubateatrit, pluss Hugh Laurie! Võib!

Enneolematud (The Nevers) - aurupunki on, ulmet on, kauneid kõva rusikaga naisi on, lumehelbesedasamust on, bee-ell-emmi on, õnneks kahte viimast küllaltki talutavates kogustes ja aurupunk ikkagi võidab.


Jätkub...


Sõnaseletused:

Lumehelbekeste sitt - olukord, mil selle asemel, et vanakooli märulite kombel vaenlasele molli sõita, hakkavad vaesed õnnetud ahistatavad lapsepõlve traumadest jahuma. Ja nad ei lõpetagi ära!

Bee-ell-emm - Black Lives Matters. Rassismi võimendamine ja solvav määrimine pähe inimestele/rahvastele/televaatajatele, kel sellega vähimatki pistmist pole. Tra, ma kuulan Jimi Hendrixit ja John Lee Hooker'it, jätame selle teema nüüd maha!


Sildid: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

vaadatagu/arvatagu

Loki
https://www.imdb.com/title/tt9140554/?ref_=fn_al_tt_1

Future Man
https://www.imdb.com/title/tt4975856/?ref_=fn_al_tt_1

Preacher
https://www.imdb.com/title/tt5016504/?ref_=nm_flmg_prd_18

23/10/21 5:46 PM  

Postita kommentaar

<< Home

web page hit counter Blog.tr.ee