30.6.08

et miks ma ei blogi?

20.6.08

"pervoskandaal"

ajaleht "postimees", mida on nimetatud ka juhtivaks päevaleheks, norra riigikiriku tööriistaks ning homokultuuri häälekandjaks, on üllitanud ühe toreda intervjuu ning ühe valetonaalse artikli (linki ei saa). õnneks avaldavad nad ka vastulauseid-vabandusi.

Sildid: ,

18.6.08

Pristan


20. 23. juunini etendub Võõpsus suur vabaõhulavastus "Pristan".
Tüki autoriteks Olavi Ruitlane ja Aapo Ilves, lavastajaks Meelis Hansing Vanemuisest.
Etenduses näidatakse esimesele maailmasõjale eelnenud Liivimaa, Peterburi ja Pihkva kubermangude vahelise liiklemise-lotjamise kõrghetke, millest lodi kannab näidendi tegelased, nende unistused ja armastuse vanade ja uute aegade veelahkmele ja sealt edasi. Teekond läbi maailmasõja ning iseseisvuse tuleku on nukker, lustakas ning põnev.
Teatrisaaliks on Võõpsu, iidne kaubasadam – priistan – Tartu-Pihkva veeteel. Lavaks Võhandu, tema kaldad ning maailma ainuke hansalodi Jõmmu, liigutamas inimsaatusi riikide, sadamate ja ajastute vahel. Sisuks pildikesed elust, langusest ja hiilgusest, milles armastusel ja surmal on tõrva lõhn.
Näitemängu autorid Olavi Ruitlane ja Aapo Ilves on selle kirjutanud Emajõe Lodjaseltsi ning Räpina vallavalitsuse tellimusel spetsiaalselt Võõpsus mängimiseks, lavastajaks on Meelis Hansing Vanemuisest, näitlejaid kokku 55. Etendusel kuuleb nii eesti, saksa, vene kui setu keelt. Näidendi tarbeks kirjutatud lauludega "Pristan" ning "Lodi tuu ja lodi vii" võitis Aapo Ilves kevadel 2008 Võrumaal peetud omakeelsete laulude võistluse "Uma laul".


Soovitame varuda kohalesõiduks rohkem aega - teedel toimub remont, liikluses esineb piiranguid!



Sildid:

11.6.08

Pristan

Saab kuulata: "Pristan", esitavad Aapo Ilves - kitarr, laul, parmupill, Lili Lind - laul, Kristjan Priks - kastid (cajon, cajinto). Taustaks etenduse "Pristan" proov 05. 06. 2008 Võõpsus.

Sildid: , , , , ,

lihtsalt nii


(c) aapo ilves

Sildid: ,

10.6.08

võrokõstõ uma pido

tühi kauss


(c) aapo ilves

5.6.08

perräjäänü ja tii

2.6.08

arenguid ja tagasivaateid

uma pido pildis

web page hit counter Blog.tr.ee