26.1.09

igapäevane menüü

eile: seaselg - sidrunimahla, sojakastme ja sinepiga masseeritud, küüslauguga pikitud, ürdilikööri ja õllega üle valatud, keeksivormis fooliumi all pehmeks ja ilma fooliumita krõbedaks küpsetet. lisandiks kartulipuder, mis tambitud kuuma piima, või ja riivitud suitsujuustuga - kõhus terendas nobeli preemia!

täna: nahaga forellifilee, terve kalakülg - sidrunimahlaga piserdatud, sool ja sidrunipipar peale siputatud, paksult purustatud küüslaugu ja sulatatud juustuga kokku määritud, tihkelt kahekordsesse fooliumisse keeratud ning rahulikult 40 minutiks ahju unustatud. juurde salat õhukeselt viilutatud kurgist ning punasest sibulast, segatuna sidrunimahla ning paar aastat sinepiseemnete, küüslaugu, tüümiani, pune ja tšilli peal seisnud oliiviõliga - õnnest puudus ainult null! eriline boonus - kui kala söödud, imada alles jäänud kastmevedelik värskesse sepikusse ning nämm-nämm, mmmm...!

kuidas toitud sina?

nii, pole eriti millestki rääkida, jah?

Sildid: , , , , ,

7 Comments:

Blogger Mare said...

soja, sojakotletid, hakitud soja, soja, tofu, soja, sojajogurt, sojajäätis, sojapiim, soja, peenestatud tofu, köömnetega tofu, maitserohelisega tofu, soja, sojahelbed, sojajook, sojavõie, sojapasteet, soja, tofu, soja, soja...

26/1/09 7:31 PM  
Blogger ilves@metsas.ee said...

sojaõlu, sojapraad, tofusašlõkk, partide ja kanaga täidetud sojamagu valge veini tofukastmes, garneeritud üleküpsetatud sojapõrna ning veritofurõngastega.

no kesse sööb nii koleda nimega asju? kas vanaema pani kevadel tofu mulda?

26/1/09 8:04 PM  
Blogger joanamari said...

Kuna Su onu ei armasta liha ja naistel on kuu lõpus raha otsas, siis MEES nüüd enne naiste palgapäeva otsustab, mis pere sööb.
Sellel nädalal sööme me tomatit, kurki, rohelist sibulat, sepikut, keefiri , tomatimahla, leiba, kartulit, porgandit, kaalikat, kapsast ja porgandit;)
Tofut me ei osta, sest see on kallis,
muidu sööksime ka Mare moodi;(
Aga reedel ostame me: liha, kala,paprikat, puuvilju, oliive, jäätist, kommi, juustu, vorsti, saia, salatit,viinamarju .....
võib-olla ehk head veinigi
tule külla!!!

27/1/09 3:59 PM  
Blogger joanamari said...

...

27/1/09 5:50 PM  
Blogger Mare said...

tegelt ma valetan. põhitoidugrupp on mul siiski kommid.

28/1/09 6:18 PM  
Blogger luize said...

mina avastasin hiljuti sinepiga kana marineerimise hõrgu võimaluse. täna kui koju lähen, teen jälle. hea oleks kui saaks seesamiseemneid ja mett ka külge uhada, aga ühte ei ole praegu rahapuudusel ka poest saada ja teise puhul pärsib mehe meeallergia.
aga siis ongi hea endale isiklikku kana teha ja pärast matsutada maia näoga.

30/1/09 9:57 AM  
Anonymous Anonüümne said...

nämm nämm

1/2/09 5:07 AM  

Postita kommentaar

<< Home

web page hit counter Blog.tr.ee