3.1.09

aasta 2008, teine pool

esimene pool tagasivaatest 2008. aastale lõppes tõdemiga "... nagu polekski suurt midagi teinud..". vaatame, mis sai edasi:

juuli - 18. - 20. etendus põlva intsikurmus minu, ruitlase, veiko märka ning kadri pettai kirjutatud suurejooneline riigijuubelilugu "üheksa nulliga eesti", millest reeda toots lavastas suurejoonelise nuku-, laulu-, tantsu- jne-vaatemängu. sirgete mändide alla tuhandete pealtvaatajate ette rullus 90 aastat 2 tunniga, avanes suurejooneline ning kaheksakümnendate eüe ja eõm kokkutulekute ning legendaarsete taidluskavade vääriline kaleidoskoop. eesti ajakirjanduses see-eest algas suurejooneline "kulkaskandaal". samuti toimus põlvamaal veriora vallas maarjalille talus tartu NAKi suurejooneline suveseminar "lätete pääl", kõige rikkalikumalt spondeeritud kirjandussündmus maailmas või vähemalt mingis väikses osas sellest. viljandi folgil astus üles ansambel "näppepill" koosseisus aapo, alari kalvik, andra teede ja contra ning esitas contra ning pohhui-mis-helilooja laulu "kallis, ole minu näppepill".

augustis kasvas räpinasse perekond ilveste tagaaeda ports kaabusuurusi (et mitte öelda suurejoonelisi) seeni. tark kalla urmas identifitseeris need kui hiid-lehtervahelikud ning ajaleht koit paigutas A4'st suurema kübaraga hiiglased oma esilehekülge kaunistama. obinitsas teisietendus (esietendus oli ju 2000. aastal mehikoormas) kauksi ülle ajalooline näitemäng "ah, tsusku külh!", milles aapo ilvese kehastada oli pastori roll. meremäe mäel esilinastus peaaegu või natuke kauksi ülle stsenaariumi alusel vändatud film "taarka" (rež ain mäeots), milles muude statistide hulgas võib vilksamisi näha ka siinkirjutajat ja jaan pehki.

september tõi aapo perekonda uue iluduse. kaunitari nimi on tylor 314 ce. ajakirja täheke luulekülge õilistasid lustakad sügisepildid, võrukeelse tähekese esikaant aga läti vööga kaunistatud puuseen. ruhnu saart tabas kultuuriuputus.

oktoober - guru pidas sünnipäeva. ajakiri täheke avaldas sel puhul tema rikkalikult õpetlike fotodega illustreeritud tähendussõnad munakarbi hiireks muutmise teest.

november - essee "eesti kultuuri vahakujud" postimehes, kirjaniketuur lääne- ja ida-virumaal, avatakse uus foto- ja stiiliportaal estonian style jpm.

detsembris oli kõigepealt "ja palju muud" ehk jpm, seejärel sai räpina valla jõulupeo tarbeks kirjutatud mõned sketšid, mis hilje mureli, ahti puuderselli, ago andersoni jt esituses menukalt ette mängiti.

selline rahvuslooma väike egotripp siis sulle, kallis blogilugeja. puutumata jäi kõik laias maailmas ning kirjutaja osaluseta toimunu, samuti seigad, ülesastumised, artiklid jms, mis välismälus kajastamata olid ununenud. head uut aastat!

Sildid: ,

3 Comments:

Blogger Oryx said...

kuule, geenius, lätted olid juulis, mitte augustis. folk, millel me tele- ja ajalehekajastatud ülesastumise tegime, oli samuti juulis. augustis oli öölaulupidu ja soolakas.

4/1/09 2:32 PM  
Blogger ilves@metsas.ee said...

raisk. viin parandused sisse. öölaulupeol ma ei käinud, aga see-eest käisime me ruhnul kunagi.

4/1/09 6:28 PM  
Blogger Oryx said...

ruhnu oli septembris ja öölaulupeol mina käisin, hää-hää, noh, ja sinuga vaatasime seda just ükspäev telekast, niiet ikkagi sündmus ja.

4/1/09 9:19 PM  

Postita kommentaar

<< Home

web page hit counter Blog.tr.ee