23.8.08

toiduretseptid on südamele head

toiduretseptid on südamele head, sest toiduretsepte on mõnus lugeda ja seetõttu ongi toiduretseptid tänase postituse teemaks. lihtne!

esimene toiduretsept on selline: sibula hakid ära, üsna väikesteks osisteks, paned ehtsa võiga hauduma. ehtsa või all mõtlen seda kallist ja vähesaadavat piimarasva baasil tehtut, mis külmast võetuna on nagu tellis ning toasoojas kipub pakist välja sulama. samal ajal puhastagu keegi kukeseeni, mis metsast ära toodud. kodumaise küüslaugu puhastad ära ning pressid pannilabidaga lõikelaual laiaks. krhõmpsl - umbes selline hääl peab kostma. tudish ei kosta ega piip. kollase paprika hakid kah umbes sentimeetristeks tükkideks - sul ju on köögis joonlaud? nüüd peekoniribad - ja ära osta poest seda nitritiga roosaks värvitud ja glutamaati täis süstitud kiletatud jama, see ei ole suitsuliha, vaid söögikõlbmatu keedetud junn elik loomapilastamine. õige sink pärineb tundmatult väiketootjalt, müübub lahtiselt lihaletis ja näeb normaalselt kole välja, siuke tahmane ja hallikas, ning ta LÕHNAB nagu suitsuliha, st suitsusauna järele. peekoniribad lähevad siis sibulale seltsi, tiba aja pärast hakitud seened ja peatselt ka paprika ja küüslauk. sidruni lõikad pooleks, nopid seemned välja ja pigistad poole sidruni mahla kah asjale otsa. kogus meresoola. pipar, must või valge, kui valget, siis pane veidi vähem. las podiseb, ja kaane all - seentest-paprikast tulevat vedelikku ei pea välja aurutama, las ta elab. nüüd riivid pool kangi suitsujuustu ja keerad sodile selga. aeglane tuli elik madal kuumus on nüüd abiks, ajati segad. no ja siis on valmis ning algab liigsöömise mõnus kollane patt, mmm... ja ei saagi hästi aru, kas see jumalik toit on supp või hautis, valik on sinu.

teine toiduretsept on selline: 4 keedetud muna kahvliga pudiks, 100 grammi vürtsikilu fileed terava noaga (sul ei ole teravat nuga? luuser!) hästi peeneks - ja seljauimed võid ära napsata enne. küüs eesti küüslauku läbi pressi. ehtsa võiga - nii umbes 80 - 100 g - kokku segada ja siis muidugist leib alla. leivaga on nii, et loe pakendilt, kas on ikka juuretisega tehtud või pärmitatud jama. ise tead, kas musta- või peenleivaga, igaste puuvilja-rosina eputistega võid minna ma ei ütle, kuhu, igatahes mitte imetabase kilumunavõide lähistelegi. kilud on seda paremad, mida vürtsisemad nad on ja soovitatavalt ning viitsimisel osta ikka selliseid, mis on karbis löga sees ja mida pead ise puhastama, need on kõige vängemad ja siis võid ehk isegi 5 muna võtta ja võid ikka 100g. eestlane ju veel oskab konservikarpi avada küll. sellega on veel selline boonus, et kilulõhn tuleb sõrmedelt mitte just väga varmasti maha ja see peletab igased tropid ja idikad eemale päris edukalt ja siis saadki omaette nosida head kraami ja õlut juua. ja selle poole sidrunist, mis eelmisest toiduretseptist üle jäi, võid õlle sisse pigistada või viilutada, maitseb hea, lisab b grupi vitamiinidele c-grupi omi ja sidrun ei lähe äraunustamise tõttu kapis koledaks ja pussatama.
nüüd on tänased lihtsad toiduretseptid antud-loetud. kui lisa tahad, siis vaata siia. hea isu!

ps: selle postituse kulinaariavaba ning "alatu" tagamõtteke on proovida seda nippi ja natuke ka seda nippi ja vaadata, mida google analytics asjast arvab

Sildid: , , , ,

4 Comments:

Blogger Unknown said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

23/8/08 2:19 PM  
Blogger Unknown said...

korraks vaatasin, et su blogi postituste peale ei saa klikata ja seda eraldi avada, aga külje peal link olemas - et kõik okei.

23/8/08 2:22 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Aapo!!!
Ma ju ütlesin - kas lase raamat välja või veel parem - tee määnegi saade kokandusest ehk kokkusest näiteks Ruitlasega...
Fännan täiega :D

25/8/08 10:06 AM  
Anonymous Anonüümne said...

Paluks lisada, et ilma KORRALIKU MALMPOTITA ära hakka üritamagi:))

11/8/15 4:33 PM  

Postita kommentaar

<< Home

web page hit counter Blog.tr.ee