29.8.08

filmograafia

niisiis, minu osatäitmised filmides, arvatavasti on nimekiri mittetäielik. ega ma kõike kah ei mäleta ju. ja märkimata jääb ilmselt mitte kunagi valmis saav ulmekas "kärbseudu", sest režisöör on ufo. vist. kahju, ilus film oleks. juhin tähelepanu käesoleval aastal esilinastunud teoste rohkusele, millest omakorda järeldub, et mul on väga suur koormus.

Kurat tuleb sauna (2004, rež Andres Maimik) - setu
Magnus (2007, rež Kadri Kõusaar) - kanepimüüja
Meeste tee lauluni (2008, rež Jaanis Valk, dokfilm)
Taarka (2008, rež Ain Mäeots) - teetööline
Teekond unelma lõppu (2008, rež Vahur Afanasjev, dokfilm-"dokfilm")

Sildid: ,

25.8.08

eesti gootika

beresje vanausuliste kalmistu (c) aapo ilves

Sildid:

23.8.08

tee lapsele hiir

ära sorteeri prügi, parem mängi temaga. sügis on ja väiksemad närilised kipuvad nagunii tuppa trügima. enneta neid, avasta eneses või teises toas laps ning tee ise hiir. hiire tegemine võtab aega umbes 5 minutit ja tarvis on ainult käteosavust, munakarpi, kääre, markerit ja teipi või liimi. isetehtud hiir ei jäta pabulaid ega näri vajalikke esemeid, see-eest toimib väga hästi tolmukogujana ning rõõmustab silma. poest või loodusest pole mõtet sellist hiirt otsida, kui te muidugi just ise ei vii. jänku tegemine on veel lihtsam ning algmaterjali poolest ka lõbusam - kergem variant siin ning edasijõudnutele siin.

head meisterdamist! (piltidel hiire embrüo ehk munakarp ning valmis hiir. (c) aapo ilves)


Sildid: , , , , ,

toiduretseptid on südamele head

toiduretseptid on südamele head, sest toiduretsepte on mõnus lugeda ja seetõttu ongi toiduretseptid tänase postituse teemaks. lihtne!

esimene toiduretsept on selline: sibula hakid ära, üsna väikesteks osisteks, paned ehtsa võiga hauduma. ehtsa või all mõtlen seda kallist ja vähesaadavat piimarasva baasil tehtut, mis külmast võetuna on nagu tellis ning toasoojas kipub pakist välja sulama. samal ajal puhastagu keegi kukeseeni, mis metsast ära toodud. kodumaise küüslaugu puhastad ära ning pressid pannilabidaga lõikelaual laiaks. krhõmpsl - umbes selline hääl peab kostma. tudish ei kosta ega piip. kollase paprika hakid kah umbes sentimeetristeks tükkideks - sul ju on köögis joonlaud? nüüd peekoniribad - ja ära osta poest seda nitritiga roosaks värvitud ja glutamaati täis süstitud kiletatud jama, see ei ole suitsuliha, vaid söögikõlbmatu keedetud junn elik loomapilastamine. õige sink pärineb tundmatult väiketootjalt, müübub lahtiselt lihaletis ja näeb normaalselt kole välja, siuke tahmane ja hallikas, ning ta LÕHNAB nagu suitsuliha, st suitsusauna järele. peekoniribad lähevad siis sibulale seltsi, tiba aja pärast hakitud seened ja peatselt ka paprika ja küüslauk. sidruni lõikad pooleks, nopid seemned välja ja pigistad poole sidruni mahla kah asjale otsa. kogus meresoola. pipar, must või valge, kui valget, siis pane veidi vähem. las podiseb, ja kaane all - seentest-paprikast tulevat vedelikku ei pea välja aurutama, las ta elab. nüüd riivid pool kangi suitsujuustu ja keerad sodile selga. aeglane tuli elik madal kuumus on nüüd abiks, ajati segad. no ja siis on valmis ning algab liigsöömise mõnus kollane patt, mmm... ja ei saagi hästi aru, kas see jumalik toit on supp või hautis, valik on sinu.

teine toiduretsept on selline: 4 keedetud muna kahvliga pudiks, 100 grammi vürtsikilu fileed terava noaga (sul ei ole teravat nuga? luuser!) hästi peeneks - ja seljauimed võid ära napsata enne. küüs eesti küüslauku läbi pressi. ehtsa võiga - nii umbes 80 - 100 g - kokku segada ja siis muidugist leib alla. leivaga on nii, et loe pakendilt, kas on ikka juuretisega tehtud või pärmitatud jama. ise tead, kas musta- või peenleivaga, igaste puuvilja-rosina eputistega võid minna ma ei ütle, kuhu, igatahes mitte imetabase kilumunavõide lähistelegi. kilud on seda paremad, mida vürtsisemad nad on ja soovitatavalt ning viitsimisel osta ikka selliseid, mis on karbis löga sees ja mida pead ise puhastama, need on kõige vängemad ja siis võid ehk isegi 5 muna võtta ja võid ikka 100g. eestlane ju veel oskab konservikarpi avada küll. sellega on veel selline boonus, et kilulõhn tuleb sõrmedelt mitte just väga varmasti maha ja see peletab igased tropid ja idikad eemale päris edukalt ja siis saadki omaette nosida head kraami ja õlut juua. ja selle poole sidrunist, mis eelmisest toiduretseptist üle jäi, võid õlle sisse pigistada või viilutada, maitseb hea, lisab b grupi vitamiinidele c-grupi omi ja sidrun ei lähe äraunustamise tõttu kapis koledaks ja pussatama.
nüüd on tänased lihtsad toiduretseptid antud-loetud. kui lisa tahad, siis vaata siia. hea isu!

ps: selle postituse kulinaariavaba ning "alatu" tagamõtteke on proovida seda nippi ja natuke ka seda nippi ja vaadata, mida google analytics asjast arvab

Sildid: , , , ,

21.8.08

sügismood

leeritamine, ristimine ainetega, õnnistamine käe mitte just peale panemisega ja tegelikult see just päris käsi ei oleksi, aga noh. kogudus ootab uusi liikmeid, näete ise, et pühakoja uks on lahti. annetused on teretulnud, see eterniit tuleks üle kullata.

Sildid: , , , ,

13.8.08

jaik, vahtra, vares-barbarus ja teised obinitsas

mängivad kudu, ruitlane, kalla, riitsaar, ilves jt

Sildid:

11.8.08

võtku-õi kübärät maaha

tagaaias kogunevad
parve kübarad
ikka ikka
lõuna poole...

ilmselt on tegemist hiid-lehtervahelikuga, suurima seene diameeter oli 35 cm

(c) aapo ilves

Sildid:

üks rohutirts leidis mikrofoni

...ja tegi seda 09. augustil kaika suveülikoolis lõkõrite kontsedi ajal. see oli mu kitarrimikrofon, aga selles loos ma ei mänginud. pildistasin hoopis. aga kui keegi arvab, et ritsikas laulis, siis ta eksib, sest tark kalla urmas ütles, et see on emane ja need ei sirista. hägupildil on siis natuke kogu mäso näha, peale ritsika siis vasakult urve, merca, kalla urmas ja kauksi ülle, kelle süles on truvar. kontsert oli gruusiameelne, ju siis putuk samuti.

Sildid:

8.8.08

gängster suudleb looma

...täpsemalt siis (endine?) vändagängster suudleb (tulevast?) rahvuslooma. postitus on tehtud avalikkuse, täpsemalt tillukese osa sellest ja veel täpsemalt blog.tr.ee-d külastava inimkonnakübeme huve ja nälga silmas pidades. pilt on tehtud kirjanike seminaril "lätete pääl" ja selle autor on kris moor, kes loodetavalt ei pahanda, kui te selle välja prindite ning imettegeva ikoonina oma voodi kohale seinale või lakke kinnitate. õnnemantraks soovitan murelamba valssi, mille sõnad leiate, kui seda postitust allapoole kerite. või siis tegelt ikka eriti ei soovita kah. ah, pohhui, ise te ei tea.

Sildid: , , , , , ,

ummelas peksab segast nagu ikka

mart ummelas peksab segast, no see pole küll mingi uudis, aga rahvusringhäälingu toimetaja soovitus 10 tonni pikalt ees tele- või raadiomaja uksest sisse marssida ning usinasti kirjandussaadet tegema hakata on pehmelt öeldes... kurask, ei oskagi pehmelt öelda. nii asjad käivadki? ummelase peas. soovitan uuringuid, nobel terendab.

ummelase demagoogiline ja/või asjatundmatu artikkel koos aare pilve paljastava kommentaariga asub siin. täiendet: enam ei asu, kommentaari nimelt, sest deb..., vabandust, ummelas on selle ning ka kaarel kressa omad ära kustutanud. lingid kressa panustele asuvad siin ja siin, pilve oma kahjuks enam ei leidnud. igatahes lükkas ta selles deb..., vabandust, ummelase häma veenvalt ümber.
veelkord täiendet: nüüd on aare pilve kommid tagasi ilmunud. kuidagi ebastabiilne paistab see ummelas olevat. igaks juhuks lugege ruttu, muidu jätab keegi jälle tableti vms võtmata ja mine tea, mis juhtuda võib.

vahelduseks häman kah ja esitan mõned numbrid aapo ilvese „kapsaaiast“:
HD minidiskimängija + mikrofon, soetatud 3-4 aastat tagasi toonase hinnaga kokku u 8 tuhhi. läpakas, 13,5 tuhhi.
kulkalt arvutiostuks saadud 10 tuhhi.
nimetet aparaatidega on "kultuurikajale" tehtud ports saatelõike tükihinnaga u 4 sotti (suvaline tugitoolis sisse loetud arvamuslugu, milles köhatused ja eee-d välja lõigatud) või 1 sott (kultuurisündmusele kohale sõidetud, intervjueeritud, toimetatud, taustu-kõlle lisatud jms; põnev honoraripoliitika, kas pole?). pluss toikka-ruitlase kuuldemängule "kroonu" salvestatud minu tõlgitud-esitatud vene kultusbändide laulud.
rahvusringhäälingult honorar kokku umbes 2000. eesti raadio kokkuhoid selle arvelt, et keegi neist ei pidanud nende lõikude tegemiseks lõuna-eestisse sõitma või muusikapalade tarbeks interpreete palkama on ilmselt mõneti teises suurusjärgus.
tea, kas ummelas oleks rahul või oleksin pidanud 10 korda rohkem pingutama?

siia vahele kivisildniku kommentaar:
minu teada oli riigiraadiotes
veel eelmisel suvel
tubli ametiühing mis tagas
kõigile liikmetele palga 12 000 kuus
100% maksumaksja raha
mida kõike investeerimisprohvet
ummelas selle eest teha võiks
ma arvan et ta peaks laulupeo korraldama


ma oletan, et kivisildniku saatelõigud RR-is klassifitseeruvad samuti (vähemalt suuliseks) kirjanduseks, pole kuulnud, et ta honoraride eest näiteks perega türgis oleks käinud. jaan pehki muusikalis-sõnalised päevaminiatuurid raadio kahes on ilmselt samuti suures osas kulka abiga ostetud arvutil toodetud. kurask, nüüd läks juhe kokku - äkki pehk peaks oma arvuti ummelasele andma? ja urmas vadi ja berk vaher, vanad raisad, maksku kohe kogu palk tagasi! vot nii.
streigin, kuulan elmarit.

loe ka seda: idiootsuse kronoloogia aare pilvelt

aga et ummelas nüüd nutma ei hakkaks, panin ta kingituseks laulu sisse elik ajasin ritta portsu anagramme:

Lamas me murt'
trummel maas:

Sa tarule amm!
Ruts mammale,
samale trumm.

Mu malts Mare -
lame tramm su
armast lumme...

Mu lasertamm,
mast, eluramm.
Temal mu sarm,
sealt mu ramm.
Metsala rumm,
rammus metal.

Mula trammes:
Emm rumalast,
Mart Ummelas
murelammast...

Sildid: , , , , , , ,

natüürmort


Sildid: ,

web page hit counter Blog.tr.ee