19.2.09

tuunitud kapsas & pelmeeniplönnid

täna toitusin ma lihtsalt - tuunisin salvesti mulgikapsast ja tegin pelmeeniplönne juustuga.
pelmeeniplönne saab teha siis, kui osta ükspäev pelmeene ja neid kohe mitte ära keeta või praadida, vaid unustada külmikusse tavalisele riiulile. järgmisel päeval saab siis käituda nii: võtad suurema praetaldriku, teed külma veega märjaks - lased lihtsalt kraani alt läbi - ja paned sulanud pelmeenikäki taldrikule, vajutad laiaks, raputad sinna näiteks lihamaitseainet vms ja riivid veidi juustu. keerad käki kokku ning sõkud noaga või mätsid märgade kätega läbi. kordad juustu-maitseaine ringi, mätsid-sõtkud. teed parajad kotletilaadsed plönnid, pakitäie pelmeenide kohta 4 - 6, paned küpsetuspaberile ja ahju, enne võid natuke võid kah peale määrida. ära liiga krõbedaks kõrveta.
salvesti mulgikapsa tuunimine käis samuti väga lihtsalt - lisasin kuumutamise ajal ainult sidrunipipart ja pitsaürte.
pärast sõin plönne kapsa ja leivaga. meeldis!

veel postitusi teemas "köök"

Sildid: , , , , ,

8 Comments:

Blogger Kristian said...

On meeldiv lohutus, et nii röstitud pardirinda punase maisi ja laimikastmega süües kui ka praetud pelmeenide puhul on lõppprodukt ikka üks ja sama lihtne asi.

Nii et vahet pole.

19/2/09 3:33 PM  
Blogger zuks said...

tuleb kusagile kopida.

20/2/09 3:30 AM  
Blogger ilves@metsas.ee said...

kopi kasvõi tähismaade kommentaariumisse või õhtulehe esikaanele, aga tutvu enne sellega - http://www.eall.ee/lepped/refereerimise_hea_tava.html

;-)

20/2/09 2:44 PM  
Anonymous Anonüümne said...

ka minul oli eile plönni-päev: 2 osa keedetud riivitud peeti, 2 osa kartuliputru, 1 osa riivitud juustu, 1 osa tatrajahu ja 1 suur sibul. sellest saab päris mitu plönni.
koos kodujuustusalatiga maitses hästi, ka krõbedana.

inga

20/2/09 3:57 PM  
Blogger ilves@metsas.ee said...

eile oligi ülemaailmne plönnipäev, sest minul oli purustet konservherne ja veisehakkliha plönn, õigemini suisa mitu. cayenne'i pipar, küüslauk, muna, kerge riivsai ja sool olid kah mängus. ahjust võetuna pintseldasin vürtsidel seisnud oliivõliga üle.

20/2/09 7:33 PM  
Blogger ilves@metsas.ee said...

ja mulle mõnikord meeldib mõelda, et anonüümne on inga :-)

20/2/09 7:33 PM  
Anonymous Anonüümne said...

jah, mina olengi see tuntud anonüümik:-) nagu see süsteem annaks mulle muud võimalust - teie URL sisaldab lubamatuid sümboleid!
i

20/2/09 9:42 PM  
Anonymous Anonüümne said...

aga mõelda on tore. kunagi oli ju nii, et aapo kirjutas a ja mina mõtlesin a
i

20/2/09 9:55 PM  

Postita kommentaar

<< Home

web page hit counter Blog.tr.ee